Čaj Tlačko 100 g

Čaj Tlačko 100 g

6,00 €

Prirodni pripravak na bazi imele i gloga namijenjen regulaciji krvnog tlaka. Ovaj čaj snizuje visoki krvni tlak, a niski podiže, dakle održava njihovu ravnotežu.

Više detalja

Više o “Tlačku”

Mješavina biljaka koju čine imela i cvijet gloga u dobrim omjerima i prihvatljivim dozama savršene su za regulaciju krvnog tlaka. List bijele imele i vrška cvijeta gloga poznate su generacijama na našim prostorima kao odlični regulatori tlaka, rada srca i krvotoka. Čaj „Tlačko“ prirodni je domaći čaj osvježavajućeg okusa, a izrađen je prema tradicionalnoj recepturi na bazi domaćeg ljekovitog bilja da ublaži tegobe kod krvnog tlaka. 

Od čega se sastoji čaj „Tlačko“?

  • Cvijet gloga

Suši se u hladu na prozračnom mjestu. Ti osušeni cvjetovi mogu se pripremati kao čaj a tada ova dragocjena biljka pomaže kod problema s srcem (regulira rad srca). Prema tradiciji cvijet gloga kod starijih ljudi liječi mane srčanog mišića i upalu srčanog mišića a isto tako pomaže kod ovapnjenja žila (aterosklerouza). Jako je odličan kao regulator tlaka jer visoki krvni tlak snizuje, dok niski povisuje ako je slabo srce.

  • Bijela imela

Berba imele u kontinentalnoj hrvatskoj odvija se u zimskom periodu kada ona u lišću sadrži najviše eteričnih ulja, odnosno aktivnih tvari. Beru se samo listići bijele imele, bobice se ne beru ako želite raditi čajne pripravke.

  • Poljska preslica

Čaj od poljske preslice uspješno potiče izlučivanje urina i vrlo je djelotvoran kod bolesti krvi, mokraćnih puteva i bubrega. Prema tradicionalnim receptima koristi se najviše u mješavinama biljnih čajeva koje imaju karakteristike diuretičkog djelovanja. 

  • Kopriva

Ova biljka nadasve je poznata da ima široki spektar djelovanja pa je dobra za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovano čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje.

  • Matičnjak

Vrlo poznata ljekovita bilja koja ima umirujuća i opuštajuća svojstva.

  • Stolisnik

Stolisnik je jedna od naših najcjenjenijih biljaka. Koristan je kod menstrualnih tegoba žena, dobar je diuretik te sastavni je dio preparata pri regulaciji krvnog tlaka. Nova istraživanja o stolisniku pokazala su da je poznat po svojim sposobnosti kod zacjeljivanja rana. Smatra se da na ima hemostatsko, antiseptičko i antibakterijsko djelovanje.

Zašto koristiti „Tlačko“?

Mješavina domaćeg čaja „Tlačko“ sadrži domaće bilje. Ljekovito bilje brano je i sušeno na tradicionalan način. Bilje u čaju „Tlačko“ nema primjesa pesticida, herbicida i teških metala.
Ljekovito bilje u čaju nije mljeveno nego sjeckano da bi se očuvala aroma i izvornost ljekovitog bilja.

Na koji način se koristi?

Naše preporučene dnevne doze čaja su 3 x 2 dcl čaja dnevno. Nakon sedam dana prekinite na tri dana korištenje čaja. Mješavina domaćeg čaja „Tlačko“ vrlo je medonosnog cvjetnog okusa.

30 ostali proizvodi u istoj kategoriji:

Prethodni
Slijedeći