Čaj Kamilica 100 g

Čaj Kamilica 100 g

3,30 €

Sušeni cvijet kamilice koji se uzgaja na podravskim plantažama, dulje od 50 godina. Ova kamilica smatra se jednom od najkvalitetnijih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojnih svjetski priznati proizvođači čajeva. Vrlo je prepoznatljivog mirisa i okusa koji će Vas oduševiti!

Više detalja

O kamilici

Kamilica (titrica, kamomila, gamilica, zdraviš i bijeli margiš) pripada porodici glavočika (Asteraceae). Latinski joj je naziv Matricaria chamomilla L. ili Chamomilla recutita Linn.
Upotrebljava se cvijet kamilice (Chamomillae flos) i eterično ulje (Chamomillae aetheroleum) koje obiluje aktivnim tvarima.

Zašto služi kamilica?

Samonikla kamilica ima puno manji sadržaj eteričnog ulja od uzgojene. Prema nekim autorima, uz kamazulen pri upalnim procesima ljekovito djeluje i bisabolol. Ulje ublažava i smiruje sve vrste upala, djelujući kao antiseptik (za uništavanje zaraznih klica), antiflogistik (za smanjenje upalne reakcije) i antibaktericid.

„Bez toga cvijeta, te sasvim obične kamilice, ne može se ništa postići, jer nema korisnije biljke kao lijeka što je upravo kamilica ne samo najpoznatija nego i najobljubenija ljekovita biljka u narodu“

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se je primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija i medicina u 21 stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti.

Od cvijeta kamilice prave se čajevi, kupelji i tinkture. Ulje se koristi u kozmetici i farmaciji za njegu kože. Sastavni je dio lijekova protiv upala od dišnih kanala, slabog imuniteta, debelog crijeva, proljeva kod djece, katara želuca (gastritisa), nesanice, jetre i žući itd…

Priprema čaja:

U 2 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu čajnu žlicu te ostaviti 10 -15 minuta poklopljeno. Nakon toga čaj treba procijediti. Može se piti u neograničenim količinama

30 ostali proizvodi u istoj kategoriji:

Prethodni
Slijedeći