Čaj Bronhitko 100 g

Čaj Bronhitko 100 g

6,00 €

Izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa idealna za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme. Za ovu čajnu mješavinu upotrebljava se bilje koje sadrži sluzi, pektin i eterična ulja, a ujedno jača i čisti vaš dišni sustav. Čajna mješavina preporučuje se svim uzrastima, a u njoj najviše uživaju djeca.

Više detalja

Sastav mješavine domaćeg čaja “Bronhitko“ ?

Mješavina domaćeg čaja “Bronhitko” izrađuje se od cvijeta crne bazge, list majčine dušice, list širokolisnog trpuca, list bijelog sljeza, korijen bijelog sljeza i list mlade koprive. Ovu izuzetnu provjerenu čajnu kombinaciju vole svi uzrasti. Karakterističnog slatkastog je okusa, u kojoj prevladava slatkoća bazge, cvijeta kamilice i majčine dušice.

Kako se izrađuje “Bronhitko”?

„Bronhitko“ čaj ima specifičnu tehnologiju uzgoja, branja, sušenja i prerade. Ljekovito bilje uzgaja se i bere u nezagađenoj prirodi. Berba ljekovitog bilja odvija se u vrijeme kada ono ima najviše eteričnih ulja. Nakon berbe pravilno se suši a nakon toga ide u preradu. Prerada odvija se da navedeno bilje ne melje se u sitni prah nego se lagano sjecka . Cilj sjeckanog oblika prerade je sačuvati što izvornije oblik i sastav biljke. Tim procesom dobiva se kvalitetniji prirodni okus te se ne gubi prirodna aroma i ljekovitost samog ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja.

Zašto majčina dušica, bazga, sljez, trputac u „Bronhitku“?

Ljekovito bilje poput sljeza, trputca i majčine dušice koja sadrži biljne sluzi, pektine i eterična ulja koje je prepoznala današnja moderna farmaceutska industrija. Na bazi navedenih biljaka danas se izrađuju mnogi korisni preparati koji služe kod problema sa bronhitisom, astmom i kašljem. Ljekovite biljke koje se nalaze u ovom čaju idealne su za zimsko vrijeme kada nas pogađaju prehlade, bronhitisi i astme.
Jedna od prednosti ovoga čaja je da bilje u njemu nije industrijski tretirano nego je rađeno prema načinu i tehnologiji izrade biljnih čajeva u 19.st.

Idealan čaj za zimske mjesece.

Ovaj fini čaj brinuti će se za Vas tokom zimskih mjeseci u vrijeme prehlada, kašljeva i viroza koje uzrokuju probleme u dišnim putevima. 

Priprema čaja:

U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti sa medom, šećerom, stevijom ili zaslađivaćem. Ako ćete umjesto šećera staviti med klinci će ga obožavati.

30 ostali proizvodi u istoj kategoriji:

Prethodni
Slijedeći