Čaj Urinko 100 g

Čaj Urinko 100 g

6,00 €

Biljni čajevi diuretičkog djelovanja najjednostavniji su način uklanjanja tekućine, stoga se ova čajna mješavina preporučuje kod bolnog i otežanog mokrenja te kod upale mokraćnih kanala. Ovaj čaj će Vas oduševiti svojim blagotvornim djelovanjem i finim okusom.

Više detalja

Sušene biljke poput poljske preslice, lista breze, kukuruzne svile i mente poznate su od davnina. Usmeno su se prenosile s generacije na generaciju u narodu kao učinkoviti način ublažavanje tegoba uzrokovanih mokrenjem. Današnja znanost i literatura samo je potvrdila da ove biljke pozitivno djeluju na mokraćne kanale naročito kod žena.
Prema tradicionalnom receptu koji je preuzeti iz starih knjiga o ljekovitom, začinskom i aromatičnom bilju, ova kombinacija biljaka ima izuzetno diuretičko djelovanje te jednostavno ublažava otežano mokrenje, upalu mokraćnih kanala te ostale simptome vezane za mokraćne kanale.
Bitna stvar za ovu kombinaciju je omjer biljaka koji možete vidjeti na deklaraciji čaja, ali bitan je način uzgoja, sakupljanje, sušenje i prerade tih biljaka.

Koje se biljke nalaze u mješavini domaćeg čaja Urinko?

  • List mlade breze

List mlade breze koji je ubran i sušen u svibnju daje ovom čaju mogučnost lakšeg mokrenja i izlučivanje tekućine iz organizma. Vjeruje se da 5 do 6 puta više iznad prosjeka od ostalih poznatih biljaka poboljšava rad bubrega, pročišćava mokraćne kanale, uklanja bubrežne kamence i pijesak.

  • Poljska preslica

Čaj od poljske preslice uspješno potiče izlučivanje urina i vrlo je djelotvoran kod bolesti krvi, mokraćnih puteva i bubrega. Prema tradicionalnim receptima koristi se najviše u mješavinama biljnih čajeva koje imaju karakteristike diuretičkog djelovanja. 

  • List koprive

List mlade koprive (bez petiljke) nadasve je poznat da ima široki spektar djelovanja pa je dobra za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovano čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje.

  • Kamilica

Najbolji užitak ili upotreba čaja u terapeutske svrhe dobiva se u obliku klasičnog rinfuznog pakiranja, gdje su zastupljene samo glavice kamilice bez velikih primjesa peteljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetlo žute, zlatno žute, zelenkasto žute boje sa bijelim cvijetićima. Biljni čaj od kamilice preporučuje se kod smanjivanja svih vrsta upala, gripe, prehlade, a služi za jačanje imuniteta. 

  • Menta

Menta ili paprena metvica (Mentha piperita L.) poznata je u tradicionalnoj medicini i pučkoj predaji kao jedna od najljekovitijih biljaka na ovim prostorima. Naši preci su je uvelike koristili za opuštanje, smirenje te kod probavnih smetnji i mokrenja. 

  • Kukuruzna svila

Kukuruzna svila koja je brana krajem srpnja ili početkom kolovoza smatra se jednom od najkvalitetnijih prirodnih biljnih pripravaka za ublažavanje tegoba kod mokraćnih kanala.

Priprema čaja:

U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti sa medom, šećerom, stevijom ili zaslađivaćem. Ova mješavina se preporuča popiti 3 puta na dan po 2 dcl.

Čaj je vrlo zanimljivog okusa. Baza mu je menta i kamilica. Karakteristično je slatke i osvježavajuće note koja nakon nekoliko sekundi prelazi u lagano trpku notu breze i preslice. Može ga se piti kroz cijeli dan neograničeno. Čaj Urinko ukusan je i kao hladan napitak.

30 ostali proizvodi u istoj kategoriji:

Prethodni
Slijedeći